Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ 2η έκδοση διαθέσιμη από σήμερα

Από σήμερα το μεσημέρι είναι διαθέσιμη η δεύτερη έκδοση του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ από το
www.monomaxos.gr
. Έγινε και ένα μικρό '' λίφτινκ'' στην ιστοσελίδα , όπου και προστέθηκε και το καινούργιο logo της διανομής. Αρκετές αλλαγές σε σχέση με την πρώτη έκδοση , πράγμα που είχε και ως αποτέλεσμα την δραματική αύξηση του μεγέθους του ISO που τώρα είναι σχεδόν 2,7 GB. Μη σας ενοχλεί όμως αυτό , γιατί πιστέψτε με αξίζει τον κόπο το κατέβασμα της. Μια σοβαρή λεπτομέρεια είναι πως ταυτόχρονα με την δεύτερη έκδοση του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ ανέβηκε και μια Αγγλική έκδοση , (περίπου 2,4GB) γιατί παρατηρήθηκε πως υπήρχε πολύ μεγάλη απήχηση εκτός συνόρων !!! Φυσικά και στην ιστοσελίδα προστέθηκε και το απαραίτητο English section. Με το κατέβασμα δεν νομίζω να υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα αφού το torrent ειδικά κυριολεκτικά πετάει ! Τα Rapidshare links φυσικά σταθερή αξία για όσους έχουν την δυνατότητα να είναι συνδρομητές... Περισσότερα όμως από βδομάδα καθώς θα χρειαστεί να λείψω για αρκετές μέρες εκτός Αθηνών ... Μέχρι τότε καλά κατεβάσματα !!!



15 σχόλια:

  1. καλησπερα φιλε!
    μας εχεις αφησει με το στομα ανοιχτο, καιρος ηταν να αποκτησουμε και εμεις κατι τετοιο!!!!
    να υποθεσω οτι ακολουθεις τις διανομες του ubuntu για να εξελιξεις την προσπαθεια σου....
    αμα μπορουμε να βοηθησουμε στην προωθηση και την εξελιξη του project, το κανουμε μετα χαρας!!!
    καλη αρχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη αρχη φιλε μου και ενα μεγαλο ευχαριστω!
    ειχα χρησιμοποιησει το greek live dvd (καπως ετσι) και τωρα πλεον χρησιμοποιω μονιμα την πρωτη εκδοση του μονομαχου απο οταν ειχε πρωτοβγει!ειμαι ασχετος πανω στο θεμα οποτε δεν μπορω να συγκρινω την δουλεια σου με καποια αλλη διανομη linux αλλα ειμαι 1000% ηκανοποιημενος απο αυτο που προσφερεις!δεν θα κατσω να συγκρινω linux με windows μιας και δεν πιστευω οτι εχει καποιο σκοπο μεσα απο το blog σου,αλλα θα πω οτι χρησιμοποιω την διανομη σου και η μεταβαση απο windows σε linux δεν ηταν απολητως τιποτα!να ξερεις οτι εχεις την στηριξη μου αλλα και την προωθηση της δουλειας σου!

    και για τελος καποιες 'ερωτησουλες'...

    1)εγω που εχω την 1 version monomaxos πως παω στη 2 χωρις να χρειστει να κανω format?(εχω κανει update σε 9.04 )
    φανταζομαι οτι κατι θα πρεπει να κανω με τα source packages που εχεις στο site σου..
    2)ενα μικρο προβληματακι που ειχε η πρωτη διανομη ηταν οτι σε υποτιτλους δεν εμφανιζε το Ά (αλφα κεφαλαιο με τονο) οταν αρχιζε μια προταση με αυτο..δεν ειναι ενοχλιτικο απλα το αναφερω..

    Και παλι ευχαριστω!

    dimo187

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια ερωτηση φιλε,εχω ενα παλιο λαπτοπ στα 1.5 με 512 μνημη που ομως ενα μερος της χρησημοποιητε απο την μοδερμπορντ για τα γραφικα της η κατι τετοιο οποτε εχω γυρω στα 480 κατι μβ ραμ,μπορω να τρεξω την διανομη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ σε πρώτη φάση για τα καλά σας λόγια ... Τώρα ας τα πάρουμε ένα ένα τα πράγματα. Σε πρώτη φάση δεν συνιστώ σε καμμία περίπτωση την αναβάθμιση σε 9.04 αφού αυτό θα προκαλέσει προβλήματα σε κάποια προγράμματα ( το XBMC Media Center για παράδειγμα σταματάει να λειτουργεί και θέλει απεγκατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση της νέας του έκδοσης που είναι συμβατή με Ubuntu 9.04 περισσότερα εδώ http://xbmc.org/blog/2009/04/23/xbmc-904-babylon-beta-1-released/ και download από εδώ http://xbmc.org/download/).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φίλος που ρωτάει για το παλιό laptop δεν θα έχει πρόβλημα να τρέξει τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ αρκεί να απενεργοποιήσει τα visual effects αν αυτά λειτουργούν εξαρχής, οπότε θα περιοριστεί κια σημαντικά η ποσότητα της μνήμης RAM που θα χρησημοποιεί ο υπολογιστής.Τώρα το μοναδικό πρόβλημα που ενδεχομένως να υπάρξει είναι κάποια κολλήματα στην αναπαραγωγή HD video αφού απιτείται μεγάλη επεξεργαστική ισχύς. Στην εκκίνηση του ο ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ χρειάζεται περίπου 230ΜΒ RAM και ακόμα και όταν τρέχουν βαριά προγράμματα δεν ξεπερνά τα 450ΜΒ όπου εκεί θα είσαι οριακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κάτι τελευταίο που έχει να κάνει με τα source packages. Τα source packages όφειλα να τα έχω διαθέσιμα στην περίπτωση που κάποιος δεν δέχεται τους όρους χρήσης που χρησημοποιώ για το κατέβασμα του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ ώστε να δίνω στον οποιοδήποτε την δυνατότητα να προσπαθήσει να φτιάξει κάτι αντίστοιχο αν δεν επιθυμεί να το κατεβάσει έτοιμο αφού στην φυσική του μορφή το ISO του ΜΟΝΟΜΑΧΟΥ περιέχει εγκατεστημένα πακέτα λογισμικού που δεν θα έπρεπε να περιέχονται έτοιμα και λειτουργικά έτσι απευθείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να προτείνω κι εγώ κάτι,μετά τα τετριμμένα συγχαρητήρια για την καλή σου δουλειά και μπλα μπλα μπλα:
    Γιατί δεν έρχεσαι σε επαφή με κάποιον στο ntua π.χ.για να ανεβάσουν τα .iso στο ftp τους;
    700 διανομές έχουν κει μέσα,φαντάζομαι υπάρχει χώρος και για μια ελληνική προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. υπομονη φιλε!!!
    ειναι αξιολογη προσπαθεια αυτο που κανεις και θα βρεθει η λυση για ολα τα θεματα που ερχονται στην επιφανεια....
    don't give it up now (lyres)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πρεπει να προωθουμε τις προσπαθειες και οχι να αποθαρρυνουμε!
    αν δεν μπορουμε να δημιουργουμε ας προωθουμε!
    και εγω ζηλευω, αλλα δεν εχω ιδεα απο προγραμματισμο, προσπαθω απλα να διαδιδω, και να ονειρευομαι μαζι σας!
    αν κανω το μπλογκ που θελω θα βαλω το σχετικο λινκ, στο υποσχομαι!!!!
    cheers!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε empcn είμαι ο desperado και σε έχω ήδη συγχαρεί από το φόρουμ του linux format gr. Τελευταία τρέχω από live usb την έκδοση 2 και έχω τα εξής προβλήματα : Δεν έχω ήχο
    και ενώ ενεργοποιώ το compiz και έχω κάνει τις συνηθισμένες ρυθμίσεις, δεν γίνεται τίποτα. Τη διανομή την τρέχω σε έναν acer laptop Aspire 8930 που έχει ηχεία 5.1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιες διευκρινίσεις για να είμαστε 100% σίγουροι πως δε θα υπάρχουν προβλήματα μετά:
    α) Πήρες άδεια για τα προγράμματα:
    - Flash
    - Opera browser

    β) Θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις μια ιστοσελίδα όπως το Launchpad.net για bug reporting και για υποστήριξη. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει γίνει προσπάθεια στα περισσότερα προγράμματα που απαιτείται άδεια χρήσης για την εγκατάσταση τους ( κυρίως στην Αγγλική έκδοση θα το συναντήσεις αυτό και για αυτά που ανέφερες και για αρκετά ακόμη Google earth / Picasa κτλ) να μην ανοίγουν την πρώτη φορά (στο Live DVD) αν δεν αποδεδχτεί ο χρήστης τους όρους χρήσης της εκάστοτε εταιρίας/δημιουργού του λογισμικού. Επίσης παρέχονται για κατέβασμα τα source packages που χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση του Live dvd για κατέβασμα , για όσους δεν συμφωνούν με τους όρους χρήσης ενός τέτοιου DVD (παραμετροποιημένο ubuntu με πολλα πακέτα είναι στην ουσία).Δες εδώ

    http://www.monomaxos.gr/use.htm

    που σημαίνει ότι όποιος δεν θέλει έτοιμα όλα αυτά είτε ΔΕΝ το κατεβάζει , είτε χρησιμοποιεί τα διαθέσιμα source πακέτα για να φτιάξει κάτι παρόμοιο , ή ασχολείται με κάτι άλλο σε αυτή τη ζωή ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για το flash και το opera ειδικά δεν είμαι σίγουρος πως είναι end-user license, αλλά "DISTRIBUTION LICENSE AGREEMENT". Γι'αυτό δεν υπάρχει στα ubuntu/debian repositories αυτούσιο αλλά ως installer. Το ίδιο συμβαίνει και στα Windows, χρειάζεσαι distribution license για να μπορείς να το χρησιμοποιείς όπως είναι.

    Και επειδή σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω κι εγώ κάτι παρόμοιο, γι'αυτό ρωτάω με τι τρόπο αντεπεξήλθες σε αυτό το πρόβλημα:
    http://www.adobe.com/products/players/fpsh_distribution1.html
    http://www.adobe.com/products/clients/all_dist_agreement.html

    "2.ΔΕΧΕΣΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΟ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ , ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ."

    http://www.ubuntu.com/legal

    Δεν είμαι σίγουρος πως μπορείς να περιορίσεις το ελεύθερο λογισμικό μ'αυτό τον τρόπο, αλλά αν το εψαξες, καλώς. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεία σου φίλε και σε ευχαριστώ για την προσπάθεια.

    Εκανα ένα Live cd με τον μονομάχο την μεγάλη έκδοση.

    Οταν το βάζω στην αρχή μου βγάζει μιά σειρά απο επιλογές .

    Εγω θέλω να το εγκαταστήσω παραλληλα με τα windows ποιά επιλογή να διαλέξω ;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είχα εγκαταστήσει τον Μονομάχο και σήμερα μετην ενημέρωση μου έκανε αναβάθμιση στο Ubuntu 9.04 αλλά τώρα μου ζητά τους κωδικούς empcn και greek

    Πώς μπορώ να μπαίνω χωρίς κωδικούς ;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή