Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Στατιστικά στοιχεία για τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ την χρονιά που μας πέρασε ....

Στατιστικά στοιχεία για τον ΜΟΝΟΜΑΧΟ την χρονιά που μας πέρασε ....


Με την έλευση του 2009 που ήταν και η χρονιά που παρουσιάστηκε το project του Μονομάχου (και εν μέσω και κάποιων αποδοκιμασιών αρχικά ευτυχώς από ελάχιστους ανθρώπους είναι η αλήθεια) είναι μια ευκαιρία τώρα τις πρώτες μέρες του 2010 να αναφερθώ σε στοιχεία (αυτά που μπορώ να γνωρίζω τουλάχιστον) που χαρακτηρίζουν την πορεία του project μέχρι σήμερα.Η ιστοσελίδα που φιλοξενεί το project το γνωστό πλέον www.monomaxos.gr έχει δεχθεί από τον προηγούμενο Μάρτιο που ανέβηκε μέχρι και σήμερα περοσσότερες από 75.000 επισκέψεις προερχόμενες κατά συντριπτική πλειοψηφία από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ καθώς και από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. και την Κύπρο. Σημαντικό επίσης ήταν και το ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε από Ισπανόφωνες χώρες κυρίως μετά την παρουσίση της Ισπανόφωνης έκδοσης του Μονομάχου (πάνω στην ver. 2 πάτησε αυτή η έκδοση και μέχρι και σήμερα παρόλο που έχουμε φθάσει στην έκδοση 4 τα κατεβάσματα της συνεχίζονται αμείωτα παρόλο που προσφέρεται μόνο μέσω torrent). Βέβαια δεν ήταν και λίγες οι φορές που η homepage του project δεν άντεξε την αυξημένη κίνηση (ειδικά κατά την παρουσίση νέων εκδόσεων) και μας άφησε ακόμη και για διαστήματα μεγαλύτερα των 10 ημερών "στα κρύα του λουτρού". Με την δομή βέβαια που έχει το site αυτή τη στιγμή και την χρήση free servers στο internet για τα τμήματα της σελίδας με την μεγαλύτερη κίνηση έχει σχεδόν λυθεί το πρόβλημα (με την σημαντική βοήθεια του φίλου μου του Μιχάλη σε αυτά τα θέματα μην τον ξεχάσω κιόλας !!!).


Τα συνολικά κατεβάσματα των ISO των εκδόσεων του Monomaxos την χρονιά που μας πέρασε (χωρίς να μπορώ πιά να έχω και την πραγματική εικόνα αφού εκτός από τις επίσημες τοποθεσίες μεταφόρτωσης έχουν εμφανιστεί και αρκετές ακόμη ) έχουν ξεπεράσει αρκετά τις 60.000 downloads τη στιγμή που γράφεται αυτό το post. Ενδεικτικά και περισσότερο για στατιστικούς λόγους θα αναφέρω τα κατεβάσματα κάθε έκδοσης μέχρι τώρα τα οποία είναι ως εξής:

MONOMAXOS I 7.000

MONOMAXOS II 13.000

MONOMAXOS III 25.000

εκ των οποίων 12.000 περίπου έχει μόνο η office έκδοση

MONOMAXOS 4 13.000

MONOMAXOS Lite 2.000

* Για την ιστορία και μόνο θα αναφέρω ότι το πιο "πολυκατεβασμένο" ISO του Monomaxos είναι η Office έκδοση (eng) με περισσότερα από 7.500 κατεβάσματα !!!

Με λίγο αναζήτηση στο Internet θα ανακαλύψετε βέβαια και εκδόσεις για VBox της έκδοσης 3 και 4 διαθέσιμες για κατέβασμα τις οποίες έχει επιμεληθεί το http://virtualboximages.com/ που προσφέρει VBox images για τις πιο γνωστές διανομές Linux καθώς και τα καθεαυτού ISO των εκδόσεων σε διάφορους On-line servers όπου και έχουν ανεβαστεί από χρήστες (πχ εδώ). Σημαντική βοήθεια και δεν πρέπει να ξεχάσουμε να το αναφέρουμε, στο γεγονός ότι όλα τα ISO μπορούν να μεταφορτωθούν με αρκετούς τρόπους και με μεγάλες και σταθερές ταχύτητες έχει προσφέρει το Ε.Μ.Π. με την φιλοξενία των ISO στους server του ιδρύματος καθώς και η mininova με την προσφορά μόνιμου seeding για όλα τα torrents του Μονομάχου.

Ένα άλλο θέμα είναι το κατα πόσο απασχόλησε το project Monomaxos την κοινότητα τη χρονιά που μας πέρασε (και όχι μόνο τους καθεαυτού χρήστες του Linux γενικότερα). Με μια σύντομη αναζήτηση θα βρείτε σελίδες επί σελίδων σε διάφορα φόρουμ (κυρίως στα Ελληνικά) που έχει γίνει συζήτηση για τον Monomaxo. Πολλές φορές απλή κριτική (καλή ή και άσχημη) ερωτήσεις για λειτουργίες , απορίες , αναφορές εντυπώσεων από ανθρώπους που το δοκίμασαν ή όχι. Ενδεικτικά θα παραβάλλω κάποιες πηγές για να πάρετε μια ιδέα ( link1, link2, link3, link4, link5 ). Φυσικά εδώ στο φόρουμ του linuxformat όπου μας έχει διατεθεί και section ειδικά για τον Μονομάχο μπορώ να πω ότι έχει γίνει τόσο πολυσύχναστο (μέχρι ενοχλητικού σημείου θα έλεγα !!! ) αλλά έχει ομολογουμένως προσφέρει πολλά νέα μέλη τα οποία όλα τα παλαιότερα μέλη του linuxformat βοηθούν σε κάθε περίπτωση με μεγάλη προθυμία και υπομονή και τους ευχαριστώ πολύ γιαυτό....Ο Monomaxos έχει αποκτήσει και την δική του ομάδα στο Facebook (ευχαριστώ πολύ για αυτό τον Α.Τουλουπάκη που διαθέτει τον χρόνο του και βοηθάει κάθε φορά όποτε χρειαστεί) μιας και εγώ δεν είμαι καθόλου οπαδός του σύγχρονου social networking και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο ...

Η αρχική ενασχόληση με το project από ένα μόνο άτομο δεν κράτησε πολύ αφού τα πήγαινε πολύ καλά και οι προσφορές για βοήθεια κάθε είδους ήταν αρκετές με αποτέλεσμα το Monomaxos Team πλέον να αριθμεί περίπου 12 μέλη (κυρίως από το εξωτερικό , δυστυχώς !!! ) που έχουν συνεισφέρει πάρα πολύ (προσθήκη firmware/wubi support/γραφικά/υποστήριξη-διάδοση κτλ) στο να γίνεται κάθε έκδοση πολύ καλύτερη από την προηγούμενη και να έχει φτάσει ο Monomaxos στην μορφή που τον ξέρετε ... Με την ομαδική δουλειά λοιπόν τα αποτελέσματα φάνηκαν πολύ γρήγορα και δεν άργησαν και οι διακρίσεις για το project !!! Έγινε η είσοδος του Monomaxos στις διανομές του Distrowatch όπου και με την παρουσίαση της έκδοσης 4 κατάφερε μάλιστα να σκαρφαλώσει για τον μήνα Νοέμβριο που μας πέρασε ακόμη και στην 29η θέση !!! Υπάρχει φυσικά και το σχετικό θέμα εδώ ... Όπως επίσης και σε άλλες πολύ γνωστές ιστοσελίδες του χώρου Softpedia , Livedistro.org ,virtualboximages.com , linux.com, gnome.org , ubuntu-forums.fr κτλ

Aυτό που είναι βέβαια στα "σκαριά" με το 2010 είναι η εμφάνιση της νέας έκδοσης OFFICE του Monomaxos που παρουσίασε μεγάλη επιτυχία και αποδοχή και αναμένεται να εμφανιστεί αρκετά καλύτερη με πολλές προσθήκες στο άμμεσο μέλλον ...

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ λοιπόν εκ μέρους του Monomaxos Team πλέον, σε όλους όσους αγάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια εξαρχής με την υπόσχεση για περαιτέρω βελτίωση ώστε project σαν το Μονομάχο να κάνουν πιο εύκολη και ευχάριστη την πρώτη επαφή των χρηστών με το LINUX ...1 σχόλιο:

  1. Εσεις οι 12 ειστε οι φανεροι ηρωες. Ολοι εμεις που διαδιδουμε και εγκαθιστουμε σε μηχανηματα φιλων και γνωστων αυτη την ωραια προασπαθεια ειμαστε οι αφανεις. Ολοι μαζι το καναμε αυτο που ειναι και εσεις αξιζετε τα ευσημα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή